JOUW KIND

Je kind, je kleintje, je alles. Goed eten is, ongeacht de leeftijd, van levensbelang en helemaal bij kinderen is het van belang dat ze goed eten. Kinderen zijn in de groei en leggen in hun jonge jaren de basis voor hun hele verdere leven. Voeding is hierbij een essentieel onderdeel. Wat is gezond en wat heeft je kind nodig? Daar kan ik je bij helpen als Pedagoog en gewichtsconsulent met specialisatie Kind & Voeding. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om je kind verantwoorde voeding binnen te laten krijgen. Er zijn tal van lekkere producten op de markt die niet even goed zijn voor de gezondheid. Geen strijd meer aan tafel en met z’n allen wat gezonder? Lees dan verder!

Visie

Uit onderzoek blijkt dat de basis voor gezondheid in de kindertijd wordt gelegd. Een goed voorbeeld en juiste voedingsmiddelen zijn hiervan van belang. Daarom zal de begeleiding niet alleen voor jouw kind zijn, maar ook voor het hele gezin. Een kind is niet in staat om helemaal zelf een verandering door te kunnen voeren, hier zijn de ouders en medegezinsleden voor nodig. Samen, samen samen! Daarom bundel ik samen met jou, want niemand kent haar/zijn kind beter dan de ouder, onze kennis om ervoor te zorgen dat er binnen het gezin. Kinderen zijn de toekomst!

Werkwijze

Omdat veranderingen niet in één keer gemaakt worden, maar dit vaak bestaat uit een proces biedt ik een langdurig traject aan waarbij we 8 contactmomenten hebben om aan de gestelde doelen te werken. Daarom maak ik in het eerste consult graag kennis met het gezin en zullen we zonder jouw kind(eren) ook nog het een en ander doorspreken. Aan de hand van dit gesprek analyseer ik jullie voedingspatroon en in het tweede consult geef ik advies en bespreken we het vervolgtraject. Hoe ziet dit eruit en wat hebben jullie nodig? Ik kan veel roepen, alleen geven jullie aan wat werkt en wat niet werkt voor jullie en jullie kinderen. Daarnaast vindt er binnen het traject zowel coaching plaats voor de ouders als voor de kinderen. Elke traject ziet er anders uit en is volledig op jullie als gezin afgestemd.

Tarieven

Zwangerschapsconsult €90

Tijdens het zwangerschapsconsult vertel ik je informatie omtrent voeding en beweging voor tijdens je zwangerschap. Wat heb jij nodig en wat heeft je kindje nodig? Ook gaan we dieper in op wat jouw kindje nodig heeft qua voeding op welke leeftijd en geef ik waardevolle tips en adviezen.

Het zwangerschapsconsult duurt tussen de 60 en 90 minuten.

Gezinsbegeleiding €410

Lukt het als gezin niet om gezonder te gaan eten of is de sfeer aan tafel niet goed?

Als pedagoog en gewichtsconsulent kan ik jullie helpen! In dit pakket zit inbegrepen:

 • Gratis kennismakingsgesprek bij jullie thuis
 • 6 contactmomenten (coaching & begeleiding)
 • 1 terugkom bezoek (half jaar na het laatste consult)
 • Voedings- en bewegingsanalyse
 • Advies afgestemd op jullie gezin

Losse opties

 • Kindercoaching €52
 • Eenmalige gezinsvoedingsanalyse €120
 • Vragenronde over alles omtrent je kinderen en voeding €55
 • Extra/los consult €55

Betalen in termijnen is in overleg mogelijk.

Vergoeding

Als gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij BGN, beroepsvereniging gewichtsconsulenten. Hierdoor vindt er vaak een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ook hoeft er dan geen eigen risico betaald te worden. Bel jouw verzekering of raadpleeg je polis, veel zorgverzekeraars bieden een vergoeding van €50 tot €500 per jaar.

LET OP!

 • Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor exacte vergoedingen dien je contact op te nemen met je zorgverzekeraar.
 • Elke zorgverzekeraar vergoedt tot een bepaald maximum, indien je dit bereikt hebt, wordt er geen vergoeding meer gegeven.

Over Anita

Dit ben ik, Anita! Spring in het veld, energie en doelgericht. Tijdens mijn studie Pedagogiek ben ik gaan werken in de kinderopvang en heb hier helemaal mijn plekje gevonden. Alleen bleef ik het missen studeren en ben ik de opleiding tot gewichtsconsulent gaan volgen. Mensen helpen zit in mijn bloed en daarbij ook nog eens mensen gezonder laten leven en zich beter laten voelen is echt mijn ding. Mijn studie is inmiddels afgerond en ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging en ik sta te trappelen om mensen te gaan helpen. Middels wat aanpassingen in je huidige eet- en leefpatroon gaan we er samen voor zorgen dat je weer lekker in je vel zit, met trots naar jezelf kan kijken en zonder schuldgevoel ook kan blijven cheaten.

Naast dat ik volwassenen help naar een gezonder eet- en leefpatroon, ben ik ook bevoegd om kinderen te helpen. Door mijn kennis als Pedagoog en gewichtsconsulent te bundelen help ik jouw kind misschien wel gezonder te eten of überhaupt te laten eten. Interesse? Bel of mail en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

ANITA@VITANITA.NL of 0681270744